Friday, June 16, 2006

Meer Robbie!

Hier dan alsnog nog een verslagje van ons dagje Brussel! 's Ochtends na de "mierenexplosie" snel op mn fietsje gesprongen om nog effe snel lokdoosjes te halen. Sorry jongens, but you're all gonna DIE!!! Rond een uur of 11 enorm kabaal in de straat hihi: daar was Miranda!! Volgende stop: Maaike! Volgende stop: Verrekijker! En toen: watch out Belgium, here we come!!! Mr. Tom Tom wilde ons tot vervelens toe van de snelweg afhouden, maar dat hebben we maar wijzenlijk (ABN?) genegeerd. Anders zouden we noooooit op tijd voor Robbie zijn!
Auto bij het stadion alvast geparkeerd en het plan was met de metro dan naar de binnenstad te gaan. Maar dan moest de metro wel nog even gevonden worden Dat kwam natuurlijk wel goed, 't was alleen effe een wandelingetje. Maar da's gezond, een beetje beweging!! Toch?!? Onderweg werden we nog aangehouden door een autootje gevuld met typische hollandse middelbare huisvrouwen (no offense...): "HALLOOHOOOO?! We motte jullie wat vráááguh..." Aargh... Ze zochten het stadion (we stonden aan de rand van het terrein; op bordjes stonden de tribunes aangegeven met erboven: "stade roi Badouin"... HOW hard can it be???). Nou, wij deelden hun mede dat wij dachten dat DIT het zou zijn. Reactie: "Nou dat geloven wij niet, hoor!" Niet dan toch...zoek lekker verder dan.
Op naar de binnenstad! Vanuit de metro werden we getrakteerd op een blik op het Atomium (die had ik nog nooit gezien!!!). Wisten wij veel dat we die die dag nog van heeeeeel dichtbij zouden zien gheghe... Uitgestapt op Centraal Station en verder te voet. Een té lekker ijs/drankje (?hoe noem je het?) gegeten/gedronken. Woah iets te veel zuivel voor mij in 1 keer, voor diegenen die weten hoe ik daar op reageer haha. Maar het was yummie lekker! Mag ook wel voor 7 euro ;)
Verder de winkels langs natuurlijk. En ja hoor, wie komen we in de Zara tegen?? De hollandse dames die op zoek waren naar het stadion. "En, hebben jullie het nog kunnen vinden?", vroegen wij belangstellend. "Tuurlijk, wij vinden altijd álles", was het antwoord. Yeah right...Ik vond dit alles een slecht teken en had echt het voorgevoel dat zíj in het stadion naast ons zouden zitten. Ik kan jullie gelukkig nu al zeggen dat dat niet het geval zou zijn! Pfff! Dat zou anders wat geweest zijn...Niet te veel aan denken maar ;)
Het was al niet echt denderend weer heel de dag, maar 's middags begon het toch behoorlijk te regenen. Na een "snelle" hap bij de Quick (zóóóó wat een aardig personeel zeg ghighi) weer de metro gepakt naar het stadion. Op straat werd het al behoorlijk druk. We wilden eigenlijk nog wat spullen uit de auto halen, maar we bleven maar om het stadion lopen haha, uiteindelijk dat maar opgegeven. We waren al behoorlijk soaking wet! En we moesten de gele tribune nog vinden! De heuvel op dus, nóg dichter bij het Atomium :D Toen we uiteindelijk ZATEN (ohhh zere voeten!!) bleven we ook ZITTEN! Heerlijk! De ring was weliswaar overdekt maar met de wind werd je toch wat nat. Jammer. K-k-koud... Om half 7 zou het voorprogramma beginnen (Orson en Basement Jaxx) en om 8 uur DE show!! Maar Robbie zou Robbie niet zijn als hij ons niet een dik uur (misschien zelfs nóg langer??) zou laten wachten gheghe. Tig mexican waves later was het dan toch eindelijk zover: Robbie is here!!

Okee niet de beste beeld- en geluidskwaliteit, en je moet ZOEKEN naar Robbie, maar het geeft gewoon een impressie van de sfeer en show eromheen!

Robbie letterlijk singin' in the rain:

ZOEK ROBBIE:

Set list from Brussels:

Radio

Rock DJ

Tripping

Monsoon

Sin Sin Sin

Millennium

Make Me

Pure

Me And My Shadow

Strong

Back For Good

Advertising Space

A Place To Crash

Come Undone

Feel

Encore

Let Me Entertain You

Angels

Kids

Na afloop van de show duurde het nog een tijd voor we bij de auto beland waren. >55.000 mensen bezetten de straten, auto's zaten compleet vast tussen de mensen. Het leek wel de Nijmeegse vierdaagse, zo druk! Chaos!

Rond een uur of 2 thuis. Brak. Gaar. Moe. Maar voldaan ;) Het was echt een super-dagje! :D

VRT nieuws:

Robbie moest het gisteren in de regen doen do 15/06/06 - Gisteren heeft Robbie Williams het tweede Belgische concert van zijn "Close encounters"-wereldtournee gegeven, in de regen. Dinsdag trotseerde het publiek nog tropische temperaturen, maar de dag daarop werden de 56.000 toeschouwers getrakteerd op een aantal verfrissende regenbuien. "Fuck the rain", schreeuwde de zanger-entertainer Robbie Williams. De Britse popster begon wat later aan zijn show.Tussen zijn resem hits door - hij bracht identiek dezelfde setlist als de avond voordien - zong hij toepasselijk even "Singing in the rain" en vroeg het publiek uitdagend waarom België niet deelneemt aan het WK voetbal. Het frissere weer betekende wel minder werk voor het Rode Kruis. Dinsdag moesten 160 concertgangers verzorgd worden, gisteravond waren er dat slechts 85. De meesten waren flauwgevallen. Meer dan 16.000 bezoekers namen de metro naar het Koning Boudewijnstadion.

No comments: